Dijkshorn is een prachtige locatie

VDM Woningen heeft een bijzondere werkwijze. Lees nu hoe deze ontwikkelende aannemer te werk gaat.  

25 juni 2018

Wie ben je?
Ik ben Jordy Bergman, 26 jaar oud en woon in Leeuwarden. Momenteel ben ik ruim twee jaar werkzaam bij VDM woningen in Drogeham. Als projectleider kijk ik samen met gemeenten en projectontwikkelaars hoe VDM Woningen invulling kan geven aan beschikbare bouwlocaties. Vervolgens breng ik samen met mijn collega’s de projectwoningen in de verkoop, en begeleid ik de uitvoering tot en met de oplevering.

Wat is VDM Woningen?
VDM Woningen is een multidisciplinaire organisatie die woningen ontwikkelt en bouwt. Wij hebben als ontwikkelende aannemer alle disciplines in eigen huis. Van projectleiding tot metselaar. Van installatiedeskundige tot timmerman. Dit betekent dat VDM Woningen het hele bouwproces in eigen hand kan houden.

Het mooie is dat ons proces niet aan weersinvloeden onderhevig is en dus te allen tijde plaats kan vinden.

Dat is best bijzonder.
Jazeker! Het is alleen mogelijk door de heldere structuur binnen de organisatie, onze jarenlange ervaring met houtskeletbouw, en de combinatie met een eigen installatiebedrijf. Omdat wij de woningen maximaal prefabriceren in onze fabriek, kunnen wij een hoogwaardig product garanderen. Het mooie is dat ons proces niet aan weersinvloeden onderhevig is en dus te allen tijde plaats kan vinden. Wij maken strakke planningen én halen die. 

Wat typeert jullie type woningen?
Wij werken vrijwel altijd met twee types projectwoningen: Turn key, ook wel ‘sleutel klaar’ genoemd, en traditionele woningen. 

Een voorbeeld van een Turn key woning is het TIMM concept. Deze woningen worden volledig gebruiksklaar opgeleverd. De woning is bij oplevering bijvoorbeeld al voorzien van vloerbedekking en vitrage. 

Ook werken we met projectwoningen die onder architectuur worden ontworpen. Hierbij kan een koper zijn woning zelf naar wens inrichten met onder andere een keuken en badkamer. Deze zijn dus niet volledig Turn Key maar meer gepersonaliseerd.

Momenteel bouwen we veel aardbevingsbestendige woningen in Ten Boer, Meerstad, Tersluis en Bedum.

Waar zijn jullie actief? 
Onze woningen staan door heel Nederland, maar de afgelopen jaren zijn we vooral actief in Noord Nederland. Dit komt onder andere vanwege de groeiende vraag naar aardbevingsbestendig bouwen. Onze houtskeletbouwmethode is zeer betrouwbaar en past goed binnen de richtlijnen van de NAM. Momenteel bouwen we veel aardbevingsbestendige woningen in Ten Boer, Meerstad, Tersluis en Bedum.

Wat doen jullie in Dijkshorn Ten Boer?
We hebben hier al ruim twintig woningen gerealiseerd. Zowel twee-onder-een kap als vrijstaande woningen. Binnenkort starten we met de vierde fase. Het ontwerp van deze twee-onder-een-kap woningen is anders dan de vorige. De woningen zijn iets groter. Daarnaast realiseren we op dit moment ook nog enkele vrijstaande woningen.

Op jullie website staat dat kwaliteit voorop staat. Hoe zorgen jullie daarvoor?
Zoals eerder aangegeven hanteren wij een strakke planning en werken wij weinig met onderaannemers. Hierdoor kunnen we bijna alles in eigen hand houden en de kwaliteit waarborgen. Tevens geeft Woningborg bij iedere woning die we opleveren een Woningborggarantie af. Woningborg is een onafhankelijke partij die bij ontwikkeling en oplevering een woning toets op kwaliteit. 

Zijn er specifieke uitdagingen in Dijkshorn?
Dijkshorn is een prachtige locatie. De bouw gaat voorspoedig. Anders kozen we niet voor een vierde fase op deze locatie. De grootste bijzonderheid is het aardbevingsbestendig bouwen. Gelukkig is dit inmiddels een specialisme van VDM Woningen.

Laatste vraag: Woon je zelf ook in een VDM woning?
Haha nee nog niet. Ik ben een starter en heb net een bestaand koophuis gekocht. Maar omwille van het product zou ik ooit graag in een VDM woning willen wonen.

Lees verder

“Wij zijn geen traditionele projectontwikkelaar” We geloven erin om dingen anders te doen. Lees artikel
“Meer ruimte en toch vertrouwd” Alfons en zijn gezin verhuisden binnen Ten Boer. Lees artikel
Terug naar project