Meer ruimte en toch vertrouwd

Alfons Riesebeek en zijn gezin verhuisden binnen Ten Boer. Ze kochten een vrije kavel in Dijkshorn. Want daar is de ruimte.

2 mei 2018

Wie ben je?
Ik ben Alfons Riesebeek. Ik ben getrouwd en heb samen met mijn vrouw Anne-Marie drie kinderen. Drie jongens. Zelf ben ik werkzaam als projectcoördinator in de ICT voor provincie Drenthe. Mijn vrouw werkt in Appingedam.  

Wonen jullie al lang in Ten Boer?
We wonen al 20 jaar in Ten Boer. Na mijn studie in Stad was het lastig om daar een woning te vinden. Daarom zijn we in Ten Boer gaan wonen, want dat ligt dicht bij Stad en is betaalbaar. Nu gaan we verhuizen binnen Ten Boer. Er zullen dus nog heel wat jaartjes bijkomen.

Hoe ervaar je Ten Boer?
Echt dorps. We hebben hier veel contacten. In onze oude straat kennen we iedereen. Dat zal hier vast ook weer gebeuren.

Wat vind je van de voorzieningen in Ten Boer?
In principe zit alles in Ten Boer. We hebben hier bijvoorbeeld een sporthal, een winkelcentrum en een supermarkt. We hebben zelfs een bibliotheek.

Waarom besloten jullie te verhuizen?
Meer ruimte. De jongens worden groter en dat merk je gewoon in huis. Zij gaven aan graag in Ten Boer te blijven. Anne-Marie en ik hebben daar absoluut geen bezwaar tegen. Er is niks mis met Ten Boer. 

Waarom gekozen voor Dijkshorn?
Daar zijn de kavels!

De keuze voor een kavel was snel gemaakt?
Ja. We hebben de ruimte gewoon nodig en kijken ernaar uit om van een twee-onder-een-kap woning naar een vrijstaand huis te gaan.

Neem de tijd om in gesprek te gaan met aannemers.

Hoe ver zijn jullie binnen het traject?
We hebben de oplevering net gehad en zijn erg blij met het resultaat. We gaan nu gelijk beginnen met binnen. Daarna pakken we de tuin aan.

Ging het traject snel en soepel? Zelf bouwen kan een flinke opgave zijn.
In oktober 2016 begonnen we met zoeken, maar een huis naar onze wensen was niet zo makkelijk te vinden. Toen kwam zelf bouwen aan de orde. In november hadden we al de eerste gesprekken met aannemers. Na verschillende voorstellen hakten we in januari de knoop door en kochten we een kavel in Dijkshorn.

Hoe was de rol van de gemeente?
De gemeente was erg soepel en dacht mee. We hadden eerst een paar maanden een optie op de kavel. Daarna volgde een voorlopig koopcontract. In de tussentijd werkten we het plan uit. Ben erg te spreken over deze werkwijze.

Nog tips voor toekomstige bewoners van Dijkshorn?
Neem de tijd om in gesprek te gaan met aannemers.

Lees verder

“Dijkshorn is een prachtige locatie” De bouw gaat voorspoedig. Lees artikel
“Wij zijn geen traditionele projectontwikkelaar” We geloven erin om dingen anders te doen. Lees artikel
Terug naar project