Wij zijn geen traditionele projectontwikkelaar

We geloven erin om dingen anders te doen dan de traditionele projectontwikkelaar.

24 mei 2018

Wie ben je?
Jason Warris. Ik ben projectleider bij KUUB en voor Ten Boer dé projectleider voor alles wat we daar doen.

Wat is KUUB?
KUUB is een stichting die is opgericht voor collectief particulier opdrachtgeverschap in Noord Nederland. Wij zijn een spin in het web tussen de bewoner, aannemer, architect en adviseurs. Onze rol is om duurzame woningen te ontwikkelen tegen kostprijs, en op basis van de wensen van bewoners. Dit doen we in Ten Boer volgens een methode die het beste als ‘mede-opdrachtgeverschap’ te omschrijven is.

We geloven erin om dingen anders te doen dan de traditionele projectontwikkelaar. KUUB gaat voor optimale inspraak over je eigen woning. We zitten trouwens in Groningen, aan de Sontweg 15a. Geïntereseerden zijn van harte welkom als ze KUUB willen zien.

KUUB gaat voor optimale inspraak over je eigen woning.

Wat doen jullie in Dijkshorn Ten Boer?
Onze is rol is de projectontwikkeling voor het medeopdrachtgeverschap. We bouwen onder de projectnaam ‘Wiegershoek’ 1 vrijstaande woning en 10 twee-onder-een-kapwoningen in Dijkshorn, Ten Boer.

Wat zijn de voordelen van het medeopdrachtgeverschap?
Dat bewoners meer inspraak krijgen in de bouw van hun woning. De woningen kunnen, net zoals een nieuwe auto, samengesteld worden door te kiezen uit verschillende opties. Echt een menukaart waarmee de basis redelijk vaststaat, maar met veel eigen invloed. Er is daarnaast ook de mogelijkheid om met architect in gesprek te gaan. Samen aan tafel en een woning naar wens ontwerpen.

Een ander belangrijk voordeel van het medopdrachtgeverschap is dat kleine onenigheden, zoals bijvoorbeeld over een schutting of over een tuin, sneller en beter opgelost worden.

Onze wens is dat er gasloos gebouwd wordt.

In welke fase bevindt jullie project zich?
Nu nog in de ontwikkelfase. Het ontwerp is er, we zijn momenteel bezig met het begroten van de woningen. We zitten met de aannemer aan tafel om alles duidelijk te krijgen.

Zo moeten we bijvoorbeeld ook aardbevingsbestendig bouwen. Dus dan is de vraag: hoe gaan we dit doen? Een goed voorbeeld van onze rol. Bij dit onderwerp zijn wij initiator en zijn we momenteel aan het kijken hoe we alle woningen aardbevingsbestendig kunnen realiseren.

De aardbevingen zijn een gevoelig onderwerp. Hoe gaan jullie hier nog meer mee om?
We snappen de aardbevingsproblematiek en willen aan de oplossing bijdragen. Onze wens is dat er gasloos gebouwd wordt. Met warmtepompen en zonnepanelen. We zijn er hard mee bezig maar ik kan nog niet met zekerheid zeggen dat het er komt. Mocht je er meer over willen weten, neem dan contact met mij op.

Wat voor advies heb je nog meer voor wie nu nadenkt over verhuizen naar Dijkshorn?
Neem eens contact met mij op als je geïnteresseerd bent in onze werkwijze en wat we doen in Dijkshorn. Ik kan je er alles over vertellen.

Contactgegevens:
Jason Warris
Junior projectleider
jason@kuub.info
06 26 94 71 50

Lees verder

“Dijkshorn is een prachtige locatie” De bouw gaat voorspoedig. Lees artikel
“Meer ruimte en toch vertrouwd” Alfons en zijn gezin verhuisden binnen Ten Boer. Lees artikel
Terug naar project